Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

10 δραστηριότητες για...καραντίνα!

Εύχομαι αυτές οι ιδιαίτερα δύσκολες μέρες που διανύουμε να σας βρίσκουν όλους υγιείς και χαμογελαστούς.  Σε αυτή την ανάρτηση σκέφτηκα να σας ετοιμάσω μερικές ιδέες για δημιουργικό χρόνο στο σπίτι με τα παιδιά σας. Επειδή ο χρόνος μας πλέον είναι άπλετος , καλό θα ήταν μέσα σε όλα, να διαλέγουμε και δραστηριότητες από τις οποίες θα επωφεληθούν και θα αποκομίσουν γνώσεις. Φυσικά και θα ασχοληθούμε με παιχνίδια , χορό , τραγούδι , ακόμα και με τη μαγειρική μαζί τους , αλλά καλό θα ήταν να τα ωθήσουμε και σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες ή παιχνίδια.Θα μπορούσατε , λοιπόν:

  1. Να επισκεφτείτε διαδικτυακά μερικά από τα μεγαλύτερα Μουσεία του κόσμου. Σας παραθέτω τη λίστα εδώ:
2. Να εμπνευστείτε από τους μεγάλους ζωγράφους και να δημιουργήσετε μαζί με τα παιδιά σας μερικούς πίνακες αυτών . Καλό είναι να μιλάτε για τον καλλιτέχνη που επιλέξατε , να ψάξετε στο διαδίκτυο για πληροφορίες και πίνακες. Ενδεικτικά:

Προσωπογραφία της Φρίντα Κάλο

Κυβισμός (τεχνοτροπία του Πικάσο)

Έναστρη Νύχτα , Vincent Van Gogh


3. Γράψτε ημερολόγιο για όσα νιώθετε αυτές τις μέρες . Αφενός με αυτόν τον τρόπο γίνεται εξάσκηση του γραπτού λόγου , αφετέρου θα σας μείνει ένα ενθύμιο αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης , την οποία βιώνουμε.

4. Δείτε εκπαιδευτικά βίντεο . Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν απεριόριστα εκπαιδευτικά βίντεο ιστορίας και μυθολογίας σε μορφή κινούμενων σχεδίων. Ενδεικτικά διάλεξα κάποια βίντεο  YouTube, στους παρακάτω συνδέσμους:

6. Γράφουμε το δικό μας παραμύθι και το εικονογραφούμε . Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα αστείο ή ένα τρελό παραμύθι. 

7. Φτιάξτε το δικό σας κόμικ εδώ

8. Φτιάχνω σταυρόλεξα και τα τυπώνω εδώ. Θα μπορούσατε να φτιάξετε σταυρόλεξο με τις οικογενειακές σας ή προσωπικές σας πληροφορίες για πιο παιχνιδιάρικη διάθεση.
π.χ. Το όνομα του κατοικίδιου της οικογένειάς μας  <<Αζόρ>>

9. Παίξτε "The cup song¨" .Θα βρείτε οδηγίες σε αυτό το βίντεο και το τραγούδι που θα το συνοδέψετε είναι αυτό. Εξαιρετική άσκηση για συντονισμό κινήσεων μέσω του ρυθμού.

10. Συνθέτω ένα ποίημα ή ένα τραγούδι και το μελοποιώ!Μπορείτε να βγείτε στο μπαλκόνι ή μια βόλτα στο βουνό και να εμπνευστείτε από τη φύση και ό,τι βλέπετε και να γράψετε γι΄αυτά! 

Περιμένω και τις δικές σας ξεχωριστές και εκπαιδευτικές προτάσεις για να εμπλουτίσω τη λίστα!
Σας φιλώ! καλή σας διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τετράδιο Σφαιρικής Γνώσης- Άντονι Γκαουντί

Σε ευρωπαϊκή πόλη έζησα  τη λάτρεψα, την έχτισα.  Όμως τη ζωή μου έχασα  έξω απ'τ' άριστούργημά μου.  Σαν πας στην πόλη αυτή εσύ,  π...