Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Ψηφιακή τάξη 9

Παιδάκια μου καλά! Είστε έτοιμοι για τις νέες μας ασκήσεις; Νομίζω πως αρκετά ξεκουραστήκατε , έτσι; Λοιπόν, πάμε;

Φυσική:

Για τη Φυσική θα κάνουμε επανάληψη στην ενότητα "Φως" . Για να σας βοηθήσω θα σας επισυνάψω το βίντεο που είχαμε δει και στην τάξη, θα σας βοηθήσει πολύ!

Ανάκλαση και Διάχυση του φωτός(περιλαμβάνει και τα συμπεράσματα)

                                           Πηγή:Ψηφιακή Τάξη

Κάποιο από αυτά τα δύο φαινόμενα θα αναλύσουμε στο παρακάτω φυλλάδιο.

"Τα κάτοπτρα του Αρχιμήδη"

Ο Αρχιμήδης ο Συρακούσιος ήταν ένας από τους πιο μεγάλους εφευρέτες της αρχαιότητας. Θα τον έχετε ακούσει σίγουρα! Τα ηλιακά κάτοπτρα είναι μια σπουδαία εφεύρεσή του ! Ήταν ο τρόπος να καίνε τα καράβια των εχθρών. Λεπτομέρειες θα βρείτε στο φυλλάδιο. Εσείς θα χρειαστεί να καταλάβετε σε ποιο φαινόμενο βασιζόταν η εφεύρεση αυτή! (Θυμάστε που λέγαμε στην τάξη πως όλα στη ζωή μας βασίζονται σε νόμους της Φυσικής;)



Για να δείτε το υπέροχο φαινόμενο στη ζωή μας δείτε την παρακάτω παρουσίαση , πατώντας το βελάκι

(δεν είναι άσκηση)

                                   
   Παρουσίαση

 Πηγή:Ψηφιακή Τάξη Γλώσσα:

Θα έχετε δύο ασκησούλες από την ενότητα 9 . Αφορούν τις σύνθετες λέξεις με συνδέσμους της αρχαίας ελληνικής γλώσσας(αν θέλετε συμβουλευτείτε το ΤΕ, έχουμε κάνει σχετική άσκηση στην ενότητα 9) και το επίθετο "πολύς-πολλή-πολύ". Θυμάστε οτι το επίθετο "πολλή" το τοποθετούμε ΜΟΝΟ δίπλα από θηλυκά ουσιαστικά;;;Μην το ξεχάσετε! Το φυλλάδιο είναι το παρακάτω.


Σας επισυνάπτω και τη σχετική σελίδα της Γραμματικής , μήπως και χρειάζεστε κάποια βοήθεια!

Και τέλος, ένα παιχνιδάκι!!!! Διαλέξτε χαρακτήρα και απαντήστε στις ερωτήσεις! Αφορά λέξεις από την οικογένεια "βιβλίο".

               Παιχνίδι λέξεων

 Πηγή:Ψηφιακή Τάξη Αυτά , τα δύο φυλλάδια έχετε , αγαπημένα μου παιδιά! Οι άλλοι σύνδεσμοι είναι απλά βοηθητικοί! Όπως σας έχω ξαναπεί , αν δεν έχετε εκτυπωτή , απλά γράφετε τις απαντήσεις σας στο τετράδιό σας και μου στέλνετε σε φωτογραφία!!! Σημασία έχει να έχετε την επαφή με το σχολείο!!! Και να θυμηθούμε μερικά πραγματάκια!

Επόμενες ασκήσεις θα λάβετε την ΤΕΤΑΡΤΗ!!!!

Σας στέλνω φιλιά εξ αποστάσεως!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τετράδιο Σφαιρικής Γνώσης- Άντονι Γκαουντί

Σε ευρωπαϊκή πόλη έζησα  τη λάτρεψα, την έχτισα.  Όμως τη ζωή μου έχασα  έξω απ'τ' άριστούργημά μου.  Σαν πας στην πόλη αυτή εσύ,  π...