Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Ψηφιακή Τάξη 17

Γεια σας, παιδιά μου!Εργασίες για ΣΚ, λοιπόν,σήμερα!

1.Δείτε το παρακάτω βιντεάκι κατασκευής ενός τηλεφώνου,σαν αυτά που είχαμε εμείς σαν παιδιά!!!Είναι βίντεο από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών.Θα ήθελα να φτιάξετε, αν μπορείτε και αν θέλετε, μια τέτοια κατασκευή από ό,τι υλικό θέλετε και να γράψετε έναν διάλογο με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο(παππού,γιαγιά,νονό,θεία),που έχετε καιρό να δείτε λόγω της καραντίνας.Τι θα τους λέγατε;Να γράψετε τα νέα σας, τις σκέψεις σας , τις ερωτήσεις σας....Ό,τι ακριβώς θα τους λέγατε. Ακόμα και τα νέα σας. Μην ξεχάσετε να βάλετε τις παύλες που είναι απαραίτητες στον διάλογο.




2.Για τη Φυσική τώρα: Θα κάνετε ένα απλό πείραμα και θα γράψετε ΜΟΝΟ τις παρατηρήσεις σας.Θα το βρείτε στη σελίδα 141 , στο Μάθημα "Απορρόφηση του Φωτός". Αν δεν έχετε φακό , θα μπορούσατε να χρσιμοποιήσετε τον φακό ενός κινητού. Θα χρειαστείτε ακόμα, ένα ρολό από χαρτι κουζίνας.Θεώρησα σωστό να κάνετε μόνο το πείραμα και να γράψετε τις παρατηρήσεις σας και να κάνουμε μαζί στην τηλεδιάσκεψη το συμπέρασμα και τις εργασίες.

3.Μαθηματικά:Πολλαπλασιασμός κλασμάτων.10 εύκολοι πολλαπλασιασμοί,πάνω σε αυτά που κάναμε την Τρίτη στην τηλεδιάσκεψη.Ας λυθούν στο τετράσιο μαθηματικών!Θυμηθείτε: Πολλαπλασιάζω αριθμητή με αριθμητή και παρονομαστή με παρονομαστή!

Πολλαπλασιαμός κλασμάτων(ασκήσεις).pdf


Αυτά για σήμερα καλά μου παιδιά! Σας χαιρετώ και σας εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τετράδιο Σφαιρικής Γνώσης- Άντονι Γκαουντί

Σε ευρωπαϊκή πόλη έζησα  τη λάτρεψα, την έχτισα.  Όμως τη ζωή μου έχασα  έξω απ'τ' άριστούργημά μου.  Σαν πας στην πόλη αυτή εσύ,  π...