Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

"Τα Χριστούγεννα στον κόσμο"

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μου εποχή και στο σχολείο τα τελευταία χρόνια για όλον τον μήνα Δεκέμβριο δουλεύω ένα συγκεκριμένο Project. Στις ώρες της Ευέλικτης Ζώνης και των Θρησκευτικών (με το νέο πρόγραμμα και έντυπο στα Θρησκευτικά , έχετε την Ευελιξία να "παίξετε" με αυτό το θέμα ) δουλεύαμε από μία χώρα και την κουλτούρα της για όσες ώρες χρειαζόταν. Πέρσι συγκεκριμένα δουλέψαμε έξι χώρες από τις εννιά που είχα ετοιμάσει αλλά μάθαμε υπέροχα πράγματα, είδαμε φωτογραφίες από όλες αυτές τις χώρες , βρήκαμε ακόμα και συνταγές και το καταευχαριστηθήκαμε.

Στο υλικό που μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ θα βρείτε φυλλάδια για τις παρακάτω χώρες
***Ελλάδα***
***Ιταλία***
***Ισπανία***
***Μεξικό***
***Η.Π.Α.***
***Μ.Βρετανία***
***Αυστραλία***
***Φινλανδία***
***Ιαπωνία***
Πληροφορίες για τις χώρες αυτές και τα έθιμα των Χριστουγέννων θα βρειτε από τις ακόλουθες σελίδες (στα αγγλικά ) Εδώ κι εδώ , αλλά σύντομα θα προσθέσω στο υπάρχον υλικό πληροφορίες στα ελληνικα.


Αν θέλετε , μπορείτε να συμβουλευτείτε αυτό το βιβλίο των εκδόσεων"Ψυχογιός" .Μερικές ιδέες για το συγκεκριμένο project ,τις οποίες υλοποίησα κι εγώ στη δική μου τάξη είναι:
  • Μπορείτε να βρείτε συνταγές από καθε χώρα και να τις προσθέσετε στο βιβλίο σας                   
  • Αν δουλέψετε τη χώρα του Μεξικό , φτιάξτε μια πινιάτα, γεμίστε την λιχουδιές και                   διασκεδάστε στην τάξη.Μην ξεχνάτε πως με βιωματικό τρόπο μαθαίνουμε καλύτερα!           
  • Ακούστε χριστουγεννιάτικα τραγούδια στη γλώσσα της κάθε χώρας   και προσπαθήστε να τα τραγουδήσετε 
  • Πείτε "Καλά Χριστούγεννα" στα ιταλικά , ισπανικά και σε άλλες γλώσσες.Τα δικά μου παιδιά πέρσι με χαιρετησαν για Χριστούγεννα στα ιαπωνικά.
  • Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να φτιαξετε μια συνταγη στο σπίτι σας και να τη φέρετε στο σχολείο να τη δοκιμάσουν όλοι.
  • Μπορείτε να ταξιδέψετε στον παγκόσμιο χάρτη και να δείτε τις αποστάσεις μεταξύ των χωρών που δουλεύετε.Μπορείτε και να ταξιδέψετε με τα χέρια ανοιχτα και κλειστά τα μάτια ακούγοντας ηχητικό αεροπλάνων....
  • Ζωγραφίστε τις σημαίες των χωρών και  στολίστε την τάξη σας .                                              

Αυτή έιναι μια δραστηριότητα που με βιωματικό τρόπο αφήνει υπέροχες αναμνήσεις στα παιδιά και μαθαίνουν παίζοντας....
Τα δικά μας βιβλία θα τα βρείτε παρακάτω .Σας φιλώ
Χριστίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τετράδιο Σφαιρικής Γνώσης- Άντονι Γκαουντί

Σε ευρωπαϊκή πόλη έζησα  τη λάτρεψα, την έχτισα.  Όμως τη ζωή μου έχασα  έξω απ'τ' άριστούργημά μου.  Σαν πας στην πόλη αυτή εσύ,  π...