Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Γλώσσα Ε' Ενότητα Τηλεοραση-Διαφημιση

Η Ενότητα αυτή της Γλώσσας είναι πολύ ενδιαφέρουσα κ μπορεί ο εκπαιδευτικος  να Εντάξει δραστηριοτητες που θα ενεργοποιησουν κ θα διασκεδάσουν τους μαθητές. Εμείς πάντως το απολαύσαμε. Εκτός από τη διαφήμιση ενός προϊόντος σε αφίσα (εδώ Λυπάμαι δεν έχω φωτογραφικό υλικό των αφισών ), μπορείτε να οργανώσετε και να σπαταλησετε κάποιες ώρες στη δημιουργία διαφημιστικου κλιπ. Μη φοβαστε για την υλη... Τα παιδάκια απολαμβάνουν το κατι διαφορετικο που τα κάνει και σηκώνονται από τη θέση τους κ να ξεχνούν για λίγο τα βιβλία. Εδώ να σας τονίσω πως αν έχετε σκοπό να βιντεοσκοπησετε ή  να φωτογραφισετε τους μαθητές σας θα φροντίσετε να έχετε την ΕΓΓΡΑΦΗ  συγκατάθεση των γονέων καθώς κ θα πρέπει να ενημερώσετε κ τη διεύθυνση του σχολείου.
Εμείς πέρσι είχαμε φοβερή συνεργασία με τους γονείς μας οι οποίοι πραγματικά βοήθησαν εξαιρετικά το έργο μας.
Αφού φτιάξανε οι ομαδουλες τις αφίσες τους μετά σκέφτηκαν το σενάριο. Οι δύο ομάδες έφτιαξαν χειρόγραφα τα σενάρια των διαφημίσεων ενώ οι άλλες δύο το εξελιξαν κ το έγραψαν στον υπολογιστή.

Όταν ήρθε η ώρα να ετοιμασουμε τα διαφημιστικά μας οργάνωσαμε τα υλικά που χρειαζόμαστε κ παίξαμε τις διαφημίσεις μας. Το ευχαριστηθηκαμε πολύ,  γελάσαμε πολύ , τόσο που ζητούσαν να ξαναπαιξουν τα σκετσακια. Εγώ βιντεοσκοπησα  , πάντα με την άδεια όλων των γονέων , ώστε να τα έχουν κι εκείνα σαν ανάμνηση.

Αυτό που ξέρω είναι πως τα παιδιά μαθαίνουν πιο εύκολα βιωματικα και ξεφεύγουν από τη ρουτίνα. Να προσπαθείτε όσο γίνεται κ όσο αυτό είναι εφικτό να βοηθάτε τα παιδάκια με βιωματικό τρόπο.

Το σενάριο


Ετοίμασα σκηνικού. Αυτοσχέδιο


Στα πλαίσια της διαφήμισης εντασσουμε κ τη λαϊκή αγορά. Αυτό κι αν τα έκανε να διασκεδάσουν! !!! Το κάθε παιδί έγινε έμπορος που διαφημίζει άμεσα το προϊόν του! Ήταν πολύ αστείο αν και πρέπει να ενόχλησαμε τους αγαπητούς συναδέλφους , παρ όλο που κανείς δε μας παραπονέθηκε!  Μια διασκεδαστικη δραστηριοτητα!  Για ευνόητους λόγους τα πρόσωπα των παιδιών είναι θολά! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τετράδιο Σφαιρικής Γνώσης- Άντονι Γκαουντί

Σε ευρωπαϊκή πόλη έζησα  τη λάτρεψα, την έχτισα.  Όμως τη ζωή μου έχασα  έξω απ'τ' άριστούργημά μου.  Σαν πας στην πόλη αυτή εσύ,  π...